Thursday, August 11, 2011

Domácí větrné elektrárny

Žijeme v době, která je velice energeticky náročná a troufnu si říct, že lepší už to nebude. Velká čast lidí, především těch zeleně smýšlejících si o sobě myslí, že této problematice rozumí. Podle nich je řešením spořit, spořit a zase spořit. To je však veliká hloupost. Čím více se stává civilizace pokročilejší, tím více rostou její energetické nároky. Ano je sice pravda, že dnešní televize mají mnohem nižší spotřebu než ty před dvaceti lety, ale doba se změnila natoli, že dnešní domácnost má stejně mnohem větši celkovou spotřebu.
Před sto lety měl eletřinu v domě jenom málokdo a když už elektřinu v domě měl, byla tato elektřina používána převážně ke svícení, maximálně o pár let později k provozu rádia. To bylo všechno, proto také měly dmácnosti mnohem menší spotřebu elektrické energie. V dnešní době je bohužel všechno jinak.
dnes má každá rodina hned několik televizorů, několik počítačů, mnoho různých světel, přehrávačů, máme elektrické trouby a bojlery, klimatizace a podobně. Představa, že s tím, jak se bude naše civilizace rozvíjet, bude také klesat spotřeba elektrické energie je naprosto zcestná, bude tomu právě naopak. Přijdou elektromobily, roboti a další zařízení, která budou potřebovat stále více elektrické energie a my proto již dnes musíme hledat nové zdroje, jedním z těch zdrojů jsou právě domácí větrné elektrárny.
Vítr je energetický zdroj, který má obrovský potenciál, no problém je v tom, že nefouká všude a tak se často musí dopravovat na velké vzádlenosti, čímž vznikají ztráty a tyto ztráty jsou skutečně velké. Navíc se cena elektřiny neustále zvyšuje a domácnosti hledají způsoby, jak na elektřině ušetřit. Domácí větrné elektrárny v naprosté většině případů nebudou schopny nahradit veškerý příjem elektrické energie domácnosti, no pokud žijete na vhodném míste, může Vám domácí větrná elektrárna ušetřit obrovské množství peněz. Větrná domácí elektrárna je schopná ve vhodných podmínkách snížit účet za elektřinu o 10%, ale i mnohem více. V případě, že bydlte někde, kde jednoduše řečeno pořádně fouká tak stačí zainvestovat několik stovek tisíc a už nikdy v životě nebudete muset platit za elektřinu vůbec nic a velice pravděpodobně budete ještě do síte dodávat proud a hodně na tom vyděláte, to už se přece vyplatí! Dosáhnout toho můžete například s touto domácí větrnou elektrárnou SkyStream 600, která se velmi brzo stane velkým hitem, kvůli své extrémní účinnosti.
Pokud tedy patříte mezi zelené nadšence, či chcete snížit své účty za elektřinu, začněte si zjišťovat, jestli právě Vy nežijete v oblasti kde slušně fouká, obzvláště na venkově se dá na větru hodně vydělat, i když počáteční investice je poněkud vyšší.

No comments:

Post a Comment